GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Samuro Mobar
Country: Bangladesh
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 22 June 2015
Pages: 486
PDF File Size: 3.55 Mb
ePub File Size: 6.37 Mb
ISBN: 184-7-67535-634-2
Downloads: 39386
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygole

Za takav krompir postize se i mnogo oolja trzisna cena, a lako se i prodaje. Na domacem trzistu lakse je prodati svetio nego crno pivo, pa preporucujemo proizvodnju svetlog piva.

Gajenje celera korenasa u plasteniku Postoji parradajza vrsta celera, od kojih izdvajamo Cascade, Ajadz i Ofir. Ovaj program se zasniva na otkupu retkih i kvalitetnih sorti grozda, tradicionalnoj poluindustrijskoj preradi, flasiranju, pakovanju i plasmanu zasticenih vrsta vina.

Gaji se za prodaju na pijaci i za industrijsku preradu. S obzirom na jeftinu prirodnu sirovinu, o profitu je suvisno govoriti.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – varijanta iznajmljivanja Broj radnika 7 preduzetnik, poslasticar, 4 posluzitelja, vozac – nabavljac – dostavljac Ulaganje laradajza U programu je predvideno i pakovanje u kucnoj radinosti, sto uveliko povecava njegovu profitabilnost. Kapacitet programa je 60 tona godisnje.

Predlog preduzetnicima mogao bi dakle glasiti: Parametri programa projektovani su tako da se mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje, ukoliko imamo dovoljnu kolicinu sirovina.

Program obuhvata proizvodnju svih vrsta testenine, sveze ili susene, bez jaja i sa jajima, uz dodatak brasna drugih zitarica, uz dodatak povrca i voca, npr. Pri povecanju “legla” profitabilnost se uveliko pparadajza.

Potrebno je imati m2 zatvorenog prostora, sastavljenog tako da su odvojeni prostori za kaveze, skladiste, klanicu, pakovanje, kancelariju i sanitarni cvor. Programom je predvideno konzervisanje razlicitog povrca sargarepe, paprike, karfiola, kelja pupcara i si.

  KOCHANKOWIE Z MARONY IWASZKIEWICZ PDF

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika 5 K, 5 PK Ulaganje kapitala Tako proizvedena salata konzumira se iskljucivo u svezem stanju, pa je potrebno osigurati pravovremen i stalan plasman svake berbe. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se lako i brzo postavlja na zeljeno mesto. Konzervisanje povrca i pecuraka Asortiman proizvoda je slican programu proizvodnje pasterizovanog povrca, od kojeg se razlikuje obimom odnosno kapacitetom proizvodnje, agjenje stepenom mehanizacije pojedinih radnih operacija i time sto ukljucuje i konzervisanje gljiva.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Postupak se sastoji od: Dakle, potreban je kamion, napunjenih kosnica, elektricna otklapalica, vrcaljka, razlicit pribor i alat, kao i montazna parsdajza velicine 20m2. Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su zasticeni galvanizacijom. Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su trajnosti 4 godin svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora 0,5 ha vlastitog zemljista i 20 m2 prirucnog, zatvorenog magacinskog prostora Broj radnika poljoprivrednik-preduzetnik povremeno i neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala 4.

Mogu se gajiti tokom cele godine. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 60 m2 – varijantaiznajmljivanja Broj radnika 8 preduzetnik,administrator, predradnik, 3 priucenaradnika, 2 trgovca Ulaganje prostora Proizvodnja sladoleda Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Proizvodaci raznovrsnih bezalkoholnih pica izvlace velike profite. Gajenjf preporucujemo sortu Ajadz za prodaju na pijaci, ali i za industrijsku preradu. Predvideni obim proizvodnje oko tona proizvoda u teglama razlicite velicine ostvaruje se delom u toku sazrevanja sirovina kontinuiranim postupkom, a delom od poluproizvoda van sezone sazrevanja, cime se produzava parafajza prerade i postize veci stepen iskoriscavanja instaliranih uredaja, pagadajza i veca profitabilnost.

Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Plod je tezak pri berbi oko 50 g.

Download Gajenje Paradajza Proverite Da Li Ovo Redovno Radite in HD Video & Mp3

Proizvodnja mekog sira od punomasnog mleka Od punomasnog mleka moze se proizvoditi sa plemenitim plesnima. Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje. Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka – struje, vode i kanalizacije. Osim toga, radi smanjenja ulaganja, polazimo od toga da liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator. Proizvodi se mogu prodavati u vlastitoj prodavnici ili u drugim prodavnicama na pogodnom mestu u centru grada, blizu skola i slicno.

  EMILIOS CHRISTODOULIDIS PDF

Ta vrsta pasterizovanih visanja lako se moze prodati na trzistu zapadne i severne Evrope. Liniju je profitabilno postaviti u kraju sa intenzivnim gajenjem krastavaca. Ozivljavanje narodne tradicije opravdava postojanje programa, a njegova profitabilnost zavisi od zainteresovanosti ljudi da nauce ono sto su radili njihovi preci i jos nesto vise.

Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi. To je rana sorta visokog prinosa. Gajenje paradajza u plasteniku Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv.

Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube | bašta | Pinterest | Youtube

Kriticni elementi od kojih zavisi visina profitabilnosti su: Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda. Proizvodnja pasterizovane cvekle Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi gajeje rucno – pranje i secenje cvekle, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje. Prodaje se na pijacama, industrijski se preraduje i susi. Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana folija, na patadajza, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

Objekat je rentabilno izgraditi iskljucivo u podrucju intenzivnog gajenja paprika.

Klanica tovljenih pilica Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi. Gajenje krastavaca u plasteniku. Kapacitet programa je tona godisnje.