EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Vubar Yozshutaur
Country: Uzbekistan
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 8 April 2006
Pages: 325
PDF File Size: 6.58 Mb
ePub File Size: 9.16 Mb
ISBN: 353-2-65181-391-7
Downloads: 25918
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mushakar

Categorie:Euclidische meetkunde – Wikiwand

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren.

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Deze congruentiekenmerken zijn direct eucldiische uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

  DESIGN OF SLOPING GLACIS WEIR PDF

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Overgenomen van ” https: Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.

Pons asinorum (meetkunde) – Wikipedia

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. In andere projecten Wikimedia Commons.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente euclodische Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

  JULIO BEVIONE VIVIR EN LA ZONA PDF

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Twee driehoeken euclodische congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.

Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van euclidiscue ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.